Algemene info


Gladius Advocaten werd oorspronkelijk als feitelijke vennootschap Duquesnoy & Vandenberghe in 1999 opgericht door advocaten Xavier Vandenberghe en Nicolas Duquesnoy na hun stageperiode bij de Balie Kortrijk. In 2006 richtte Nicolas Duquesnoy zijn eigen kantoor op te Vichte en vervoegde advocaat Kaïn Verlinde het kantoor te Waregem.

Het kantoor bundelde begin 2017 haar krachten met Jan Fonteyne, sinds jaar en dag vaste waarde in de Vlaamse advocatuur, om dan na zijn verdiend pensioen definitief in te trekken in de huidige locatie in de M. Windelstraat.

In de loop der jaren werd een gedegen specialisatie opgebouwd inzake familierecht, handelsrecht, aannemingsrecht en insolventierecht .

Eind 2010 werd beslist om het kantoor een wat moderner profiel aan te meten en werd er gekozen voor de naam Gladius Advocaten.

Gladius bevat niet alleen de Latijnse term 'ius' of recht maar betekent letterlijk Romeins zwaard, en symboliseert daarmee het zwaard van Vrouwe Justitia. De term gladiatoren is overigens hiervan afgeleid. Vechtwerk - zij het dan verbaal - in de ring of rechtszaal is ons beroep inderdaad niet vreemd...